Lokal Diner Susedalen

Historia

På den vackra rastplatsen Susedalen, mellan Getinge och Slöinge längs E6 i Halland, förverkligar Ulf Severinsson sin vision: att erbjuda unik, smakrik och hälsosam snabbmat med hög kvalité, baserad på råvaror från lokala producenter.

Rastplatsen byggdes 1996 av dåvarande Vägverket som skapade en plats med stenmurar, dammar och en grön oas. Här kommer du att kunna njuta av maten i en miljö som är som gjord för Ulfs hörnstenar i det koncept han skapat: äkta - enkelt - nära.

Susedalen är en historisk plats, där man hittat lämningar från boplatser daterade så tidigt som på 500-talet. Man har även hittat något som kallas Guldgubbar. En guldgubbe är en artefakt från järnåldern som består av en liten bleckplåt, 10-18 mm hög, i guld eller guldlegering med människofigurer på. Dessa guldgubbar har hittats på flera platser i Sverige, och Ulf vill använda en nyritad version som en symbol för en koppling till det genuint svenska, det som är odlat och producerat i närheten med korta transporter och höga krav på kvalité.

  • Guldgubbe från Susedalen